aurisWelke leerlingen?

Auris Professor van Gilseschool is een school voor leerlingen van 3 ½ tot 13 jaar. Wij verzorgen onderwijs aan leerlingen met een ernstige taalontwikkelingsstoornis (TOS) en aan slechthorende leerlingen (SH), die vanwege de TOS of de SH ernstige problemen ondervinden in het volgen van het (reguliere) onderwijs.

Aan deze leerlingen is een intensief arrangement van Auris toegekend.

Wij helpen onze leerlingen zich te ontwikkelen tot zelfstandige en weerbare mensen. Om ervoor te zorgen dat onze leerlingen met plezier naar school gaan, creëren wij een prettige, warme en veilige omgeving. Wij proberen hen uit te dagen en te prikkelen om de wereld om hen heen te ontdekken. Daarbij gaan we uit van de mogelijkheden van onze leerlingen. Taal en taalverwerving staan centraal in alle lessen, wij werken intensief aan het vergroten van de taal- en communicatievaardigheden van onze leerlingen.

Onze school heeft drie vestigingen. De hoofdvestiging ligt in Haarlem. Hier bieden wij onderwijs aan van groep 1 t/m 8. In onze nevenvestigingen in Heemskerk en Hoofddorp bieden bij onderwijs aan de groepen 1 t/m 3 of 4. Auris Prof. van Gilseschool maakt sinds 1 augustus 2015 deel uit van de Koninklijke Auris Groep.

Auris Dienstverlening Haarlem biedt specialistische ondersteuning op de reguliere basisschool of SBO/SO aan leerlingen met een ernstige taalontwikkelingsstoornis  (TOS) en aan slechthorende leerlingen, die vanwege de TOS of de SH ernstige problemen ondervinden in het volgen van het (reguliere) onderwijs. Daarnaast bieden we ondersteuning aan de leerkrachten van deze leerlingen. Aan deze leerlingen is een licht of medium arrangement van Auris toegekend.

Wij bieden ook Consultatie en Advies bij hulpvragen op het gebeid van spraak, taal communicatie en gehoor. https://aurisinfo.nl/consultatie-advies Vanuit ons cursuscentrum bieden wij scholing. https://aurisinfo.nl/cursus

Met welke hulpvraag bel je ons?

Je kan bij ons terecht met alle vragen op het gebied van spraak, taal, communicatie en gehoor, die gevolgen hebben in het onderwijs/ je school/ je klas..

Wij kunnen hiervoor een kortdurend traject bieden met Consultatie en Advies. https://aurisinfo.nl/consultatie-advies

Als je verwacht dat er structurele specialistische ondersteuning vanuit Auris in het onderwijs nodig is, of dat er mogelijk een plaatsing op ons speciaal onderwijs nodig is, kan er een arrangement aangevraagd worden bij Auris.

Een commissie besluit op basis van criteria of het kind in aanmerking komt voor deze ondersteuning. Voor meer informatie over aanmelden voor een onderwijsarrangement zie https://auris.nl/aanmelden/voor-professionals-onderwijs/

Je kunt ook direct terecht bij het Auris Aanmeldpunt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 023-5246797. Zij helpen je verder bij het aanvragen van een onderwijsarrangement.

Contact gegevens:

SO-school:

*Auris *prof. Van Gilseschool (Frank Beentjes)
023-524 61 50

Ambulante Dienstverlening:

*Auris *Dienstverlening Haarlem (Harriët ten Pas)
023-707 80 62

Aanmelden:

* Auris Aanmeldpunt
023-524 67 97
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie:

www.auris.nl

Samenwerkingsverband
Passend Onderwijs IJmond

Antillenstraat 21
1944 XA  Beverwijk
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 0251 707510

Aanmelden nieuwsbrief

Top