logo TOPdossier small

TOP dossier is een digitaal hulpmiddel om het kind goed te kunnen ondersteunen. TOP staat voor Totaal Ontwikkel Plan. Het TOP dossier is toegankelijk voor ouders, IB-er/ZoCo, leerkrachten en betrokken medewerkers van het SWV PO IJmond. Scholen gebruiken TOP dossier voor kinderen die extra ondersteuning hebben op school. De ontwikkeling van het kind wordt zo in kaart gebracht, gepland en gevolgd. In het TOP dossier bestaat de mogelijkheid om een ontwikkelingsperspectief (OOP) aan te maken, met instemming van ouders. TOP dossier voldoet aan de huidige eisen van de privacy wetgeving.

TOP dossier helpt stapsgewijs de Handelings Gericht Werken-cyclus van waarnemen – begrijpen – plannen – realiseren, te doorlopen om zo een Totaal Ontwikkelplan voor een kind te maken. Er is niet alleen plaats voor een aanpak voor leren en onderwijs, maar ook voor ouders en als nodig voor jeugdhulp en zorg.

Voorbeeld van scherm TOP dossier met Handelings Gericht Werken-cyclus:

Foto vb TOP dossier

Het TOP dossier wordt per schooljaar 2018/2019 gebruikt door alle 65 scholen binnen ons SWV. In het schooljaar 2019-2020 vervalt het gebruik van het oude groeidocument. Het TOP dossier helpt de school om op een veilige manier en zo beknopt mogelijk de juiste informatie te verzamelen van de leerkracht, ouders en andere betrokkenen die nodig zijn om het kind verder te kunnen helpen. Het is tegelijk een middel om het overleg over ondersteuningsvragen van een kind in het ondersteuningsteam (OT), zo adequaat mogelijk te kunnen voeren. Bij gebruik van het TOP dossier zal aan ouders gevraagd worden om een bijdrage te leveren. Zo kunnen door school verschillende vragen worden voorgelegd aan ouders die worden opgenomen in het TOP dossier en zal aan ouders bijvoorbeeld gevraagd worden om in te stemmen op het plan van aanpak binnen het totaal ontwikkelplan van hun kind. Zie ook: http://www.topdossier.nl/

Meest gestelde vragen & antwoorden

Sinds de invoering van TOP dossier binnen ons SWV zijn er een groot aantal vragen geinventariseerd en beantwoord. Al deze vragen en de antwoorden kunt u hier teruglezen.

Een overzicht van de bestuursnummers van schoolbesturen, aangesloten bij het Samenwerkingsverband: "overzicht bestuursnummers SWV PO IJmond"

Licentie TOP dossier

De scholen die behoren tot het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJmond (SWV PO IJmond) zijn met ingang van schooljaar 2017 – 2018 via een licentie aangesloten bij het TOP dossier.

Samenwerkingsverband
Passend Onderwijs IJmond

Antillenstraat 21
1944 XA  Beverwijk
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 0251 707510

Aanmelden nieuwsbrief

Top