Vacature specialist moeilijk leren en consulent

Samenwerkingsverband Passend onderwijs IJmond biedt ondersteuning op 64 scholen in de IJmond die voor 16.000 kinderen passend onderwijs organiseren. Dit gebeurt bij voorkeur op een basisschool dichtbij huis en als het nodig is op een speciale (basis)school. Wij geloven dat ieder kind in zijn eigen buurt het onderwijs moet krijgen dat bij hem of haar past. Wij werken in 10 kernen van scholen samen met 5 gemeenten en kernpartners aan een netwerkorganisatie die volop in ontwikkeling is.

We zoeken een specialist voor kinderen met een leeruitdaging die ook consulent is op een aantal scholen, voor 0,7 FTE.

Samen past het!

Spreekt dit jou aan?

Wij zoeken voor het nieuwe schooljaar een collega die ons team komt versterken om onze ambities waar te maken. De 64 scholen in samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJmond maken samen de beweging naar inclusiever onderwijs. 

De opdracht

Je hebt zin in een gecombineerde functie waarbij scholen advies vragen. Je werkt drie dagen als specialist, op afroep voor alle scholen om mee te denken. Je bent als consulent gekoppeld aan drie vaste scholen, dit doe je in ongeveer een halve dag per week. Je werkt handelingsgericht met hoofd, hart en handen.  

Wat ga je doen als specialist voor kinderen met een leeruitdaging?

Als specialist speel je een belangrijke rol in het aanreiken van inzicht, kennis en vaardigheden op het gebied van kinderen die moeilijk leren. Je observeert in de klas en brengt de specifieke onderwijsbehoefte in kaart voorafgaand aan het ondersteuningsteam (OT) waar je met leerkracht, ouders, intern begeleider, schooldirecteur en andere betrokkenen een plan samenstelt en evalueert. Het OT bepaalt op basis van de onderwijsbehoefte van een leerling en de ondersteuningsbehoefte van de leerkracht wat nodig is om een stap te kunnen zetten in de verdere ontwikkeling. Je kunt ook op groeps-en schoolniveau meedenken over het doorontwikkelen van de aanpak. 

Wat ga je doen als consulent?

Je begeleidt drie scholen bij de ondersteuningsbehoefte van medewerkers. Je hebt lef en durft het eigenaarschap te pakken. Je bent sparringpartner van de school ten aanzien van passend onderwijs. Je bent onderdeel van hun ondersteuningsteam, waarin leerlingen worden besproken die een specifieke ondersteuningsvraag hebben. 

Je werkt handelingsgericht en adviseert op systeem, leerkracht en kindniveau. Je kunt je inleven in (on)mogelijkheden vanuit verschillende perspectieven en kunt kritische feedback geven. 

Je voert periodiek gesprekken waarin je met de school meedenkt over het realiseren van de speerpunten die voortkomen uit het schoolondersteuningsprofiel. Je helpt de school met het volgen van de ondersteuningsroute, zoals afgesproken met de scholen binnen het SWV PO IJmond. Jij werkt samen met een collega voor een kern van scholen en faciliteert bij het realiseren van de doelen hierbij. 

Dit zoeken wij 

Jij hebt ruime ervaring in de klas en in het begeleiden van professionals op de werkvloer bij het passend maken van een aanbod voor kinderen met een leeruitdaging. Je hebt kennis van de leerlijnen voor speciaal onderwijs. 

Jij hebt een HBO+ of WO werk- en denkniveau.

Werken in een team

Ons team bestaat uit enthousiaste en gedreven consulenten en specialisten, die samenwerken in een regio. De centrale ontmoetingsplek is ons kantoor in Beverwijk, waar je wekelijks overleg hebt met collega’s.  

Wat bieden we jou?

Een functie waarin je zelfstandig werkt en veel vrijheid hebt om je werk zelf in te delen, vanuit persoonlijk leiderschap.

Een baan voor 0.7 in salarisschaal 11 CAO-PO (OOP voor onderwijsondersteunend personeel). 

Een laptop en telefoon, reiskostenvergoeding.

Mogelijkheden om in het kader van de ambities van het nieuwe ondersteuningsplan, initiatieven te ontplooien en je verder te ontwikkelen. 

Solliciteren 

Je solliciteert via www.passendonderwijsijmond.nl/werken-bij of mail naar info@passendonderwijsijmond.nl

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marja Verbeek 06 25 10 52 23 of Linsey Buts 06 86 86 00 52

  • Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Max. bestandsgrootte: 2 MB.

Ontvang de verhalen in je mailbox

Wil jij op de hoogte blijven van alle inspirerende verhalen die we maken over Passend Onderwijs in de IJmond?
Schrijf je in en ontvang 3 keer per jaar de verhalen in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.