Waar gaan we voor?

Het SWV PO IJmond wil voor alle kinderen in de regio goed passend en thuis nabij onderwijs voor handen hebben. Hierbij is het voor een kind en zijn ouders vanzelfsprekend dat het, de beste ondersteuning krijgt die het nodig heeft, het liefst op de basisschool in de buurt naar keuze van ouders. De organisatie van deze extra ondersteuning dient soepel, vlot en efficiƫnt georganiseerd te worden.

Donald Duck als graadmeter van hoogbegaafdheid

7 januari 2021 - 3 min leestijd

LEES VERDER

Gids in nieuwkomers onderwijs

5 januari 2021 - 3 min leestijd

LEES VERDER

Missie – waar we voor staan:

Het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJmond (SWV PO IJmond) is een netwerkorganisatie met de 12 aangesloten schoolbesturen, met als missie om voor alle kinderen van 4 tot 13 jaar, woonachtig in de gemeenten Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Limmen, Uitgeest en Akersloot, de beste passende onderwijsplek te bieden. Het SWV PO IJmond ziet passend onderwijs als goed onderwijs, waarvoor in de eerste plaats de schoolbesturen verantwoordelijk zijn. Om onze missie te realiseren is het noodzakelijk om binnen de regio een dekkend aanbod van onderwijsvoorzieningen te organiseren, soms in combinatie met jeugdhulp/zorg. Voor dit laatste is samenwerking met partners vanuit jeugdhulp/zorg en betreffende gemeenten essentieel. Het beleid van het SWV PO IJmond is erop gericht om kinderen zo dicht mogelijk bij huis de best passende plek te bieden.

Visie – waar gaan we voor?

Het SWV PO IJmond wil voor alle kinderen in de regio goed passend en thuisnabij onderwijs voor handen hebben. Hierbij is het voor een kind en zijn ouders vanzelfsprekend dat het de beste ondersteuning krijgt die het nodig heeft, het liefst op de basisschool in de buurt naar keuze van ouders. De organisatie van deze extra ondersteuning dient soepel, vlot en efficiƫnt georganiseerd te worden.

Onze ambities

We werken aan inclusiever onderwijs

We vormen een professionele onderwijs- en leergemeenschap in de IJmond

We maken samen goed onderwijs in onze wijk en werken aan brede steun

Ontvang de verhalen in je mailbox

Wil jij op de hoogte blijven van alle inspirerende verhalen die we maken over Passend Onderwijs in de IJmond?
Schrijf je in en ontvang 3 keer per jaar de verhalen in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.