Werken bij


Vacatures

Momenteel hebben we geen vacatures. Houd de website en onze pagina op Linkedin in de gaten.

Over ons

Elke schooldag zetten honderden leerkrachten en andere medewerkers zich in om de bijna 16.000 leerlingen binnen het SWV PO IJmond goed passend onderwijs te bieden. Daarmee maken zij het mogelijk dat alle kinderen in onze regio een geschikte onderwijsplek hebben. Ook de kinderen die extra hulp nodig hebben ontvangen een aanbod afgestemd op hun behoeften. Dit gebeurt bij voorkeur op een gewone basisschool dichtbij huis en als het nodig is op een speciale (basis)school. Het SWV PO IJmond ondersteunt, faciliteert in financiële middelen en verleent diensten aan scholen om goed passend onderwijs te kunnen waarmaken. Voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, zijn vanuit het SWV PO IJmond voor iedere school consulenten en specialisten beschikbaar die samen met school, ouders en eventuele andere betrokkenen voor en mét deze kinderen een aanpak bedenken en uitvoeren die voor deze leerling, de leerkracht en ouders werkt, zodat een leerling zich optimaal kan ontwikkelen.

Het samenwerkingsverband heeft, naast de professionals die zijn gekoppeld per school, ook andere specialisten in huis met diverse expertise en vanuit diverse achtergronden voor ondersteuning, hulp en advies. Naast het bieden van ondersteuning op kind- en groeps- en schoolniveau is het SWV PO IJmond een netwerkorganisatie waar kennisdeling centraal staat, zowel intern voor de eigen organisatie als extern voor medewerkers van scholen.
Het samenwerkingsverband biedt een workshopaanbod voor professionalisering van medewerkers in de scholen. Tevens faciliteert het SWV scholen of samenwerkende scholen in het kernoverleg, die initiatieven nemen voor het ontplooien van innovatieve aanpak die bijdragen aan het realiseren van ambities en doelstellingen van het ondersteuningsplan.

Vacatures

Ontvang de verhalen in je mailbox

Wil jij op de hoogte blijven van alle inspirerende verhalen die we maken over Passend Onderwijs in de IJmond?
Schrijf je in en ontvang 3 keer per jaar de verhalen in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.