Post HBO opleiding Intern begeleider als kwaliteitscoördinator

De intern begeleider is een belangrijke schakel in het vormgeven van passend en inclusief onderwijs met het schoolteam. Landelijk zien de rol van de interen begeleider sterk in beweging is en zich ontwikkelt in de richting van  kwaliteitscoördinator.

Als samenwerkingsverband organiseren we samen met het Instituut voor Onderwijs en Orthopedagogiek (IVOO) van de Hogeschool Utrecht een incompany post HBO aanbod; de opleiding intern begeleider als kwaliteitscoördinator.Voor de startende ib’er of mensen die ib’er willen worden, geldt het complete aanbod van 9 bijeenkomsten plus een afsluitende bijeenkomst. Deze opleiding leidt tot certificering. Je leert over je rollen, taken, communicatie, data-analyse en je ontwikkelt je verder als coach en veranderaar.

Voor de meer ervaren ib’er bieden wij de mogelijkheid om een deel van het aanbod te volgen dat specifiek is gericht op hoe we een aantal processen in samenwerkingsverband IJmond hebben ingericht. Zoals   schoolondersteuningsprofiel via Perspectief op school (17-10-2024, dagdeel n.n.b.) en handelingsgericht werken met het Totaal ontwikkelplan (TOP dossier) (30-01-2025, dagdeel n.n.b)

Gemiddeld is er 1 lesdag per 3 weken van 9.30 -16.00 op een locatie in Heemskerk of Beverwijk. De bijeenkomsten vinden plaats op donderdag. Zie de data hier in het Rooster en locatie-Post-HBO-IB-KC-opleiding-IJmond-2024-2025

Er zijn geen kosten voor de deelnemers zelf. Het samenwerkingsverband en de schoolbesturen delen de kosten.

Zie voor de volledige inhoud van de modules: Programma IB-KC voor de website ’24-’25