Missie - waar we voor staan:

Het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJmond (SWV PO IJmond) is een netwerkorganisatie met als missie om samen met de 12 aangesloten schoolbesturen voor alle kinderen van 4 tot 13 jaar, woonachtig in de gemeenten Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Limmen, Uitgeest enAkersloot, de beste passende onderwijsplek te bieden. Het SWV PO IJmond ziet passend onderwijs in de eerste plaats als goed onderwijs voor alle kinderen in deze regio. Onder goed onderwijs verstaan wij onderwijs dat aansluit bij wat een kind nodig heeft om verder te komen in zijn of haar ontwikkeling.

Om onze missie te realiseren is het noodzakelijk om binnen de regio een dekkend aanbod van onderwijsvoorzieningen te ontwikkelen, soms in combinatie met jeugdhulp/zorg. Voor dit laatste is samenwerking met partners vanuit jeugdhulp/zorg en betreffende gemeenten essentieel. Het beleid van goed passend onderwijs is erop gericht om kinderen zo dicht mogelijk bij huis de best passende plek te kunnen bieden.

Visie - waar gaan we voor?

Het SWV PO IJmond wil voor alle kinderen in de regio goed passend en thuisnabij onderwijs voor handen hebben, waarbij het voor kinderen en hun ouders vanzelfsprekend is dat hun kind, de beste ondersteuning krijgt die het nodig heeft het liefst op de basisschool van hun keuze in de buurt. De organisatie van deze extra ondersteuning dient soepel, vlot en efficiënt georganiseerd te worden.

Samenwerkingsverband
Passend Onderwijs IJmond

Antillenstraat 21
1944 XA  Beverwijk
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 0251 707510

Aanmelden nieuwsbrief

Top