Missie - waar we voor staan:

Het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJmond (SWV PO IJmond) is een netwerkorganisatie met de 12 aangesloten schoolbesturen, met als missie om voor alle kinderen van 4 tot 13 jaar, woonachtig in de gemeenten Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Limmen, Uitgeest en Akersloot, de beste passende onderwijsplek te bieden. Het SWV PO IJmond ziet passend onderwijs in de eerste plaats als goed onderwijs, waarvoor in de eerste plaats de schoolbesturen verantwoordelijk zijn. Om onze missie te realiseren is het noodzakelijk om binnen de regio een dekkend aanbod van onderwijsvoorzieningen te organiseren, soms in combinatie met jeugdhulp/zorg. Voor dit laatste is samenwerking met partners vanuit jeugdhulp/zorg en betreffende gemeenten essentieel. Het beleid van het SWV PO IJmond is erop gericht om kinderen zo dicht mogelijk bij huis de best passende plek te bieden.

Visie - waar gaan we voor?

Het SWV PO IJmond wil voor alle kinderen in de regio goed passend en thuisnabij onderwijs voor handen hebben. Hierbij is het voor een kind en zijn ouders vanzelfsprekend dat het, de beste ondersteuning krijgt die het nodig heeft, het liefst op de basisschool in de buurt naar keuze van ouders. De organisatie van deze extra ondersteuning dient soepel, vlot en efficiënt georganiseerd te worden.

Onze ambities

De twaalf schoolbesturen aangesloten bij SWV PO IJmond hebben voor de periode 1-8-2020 tot 1-8-2024 de volgende drie ambities bepaald: (zie voor mee informatie: Ondersteuningsplan 2020 – 2024 of de samenvatting hiervan)

  • We werken aan inclusiever onderwijs
  • We vormen een professionele onderwijs- en leergemeenschap in de IJmond
  • We maken samen goed onderwijs in onze wijk en werken aan brede steun.

Samenwerkingsverband
Passend Onderwijs IJmond

Antillenstraat 21
1944 XA  Beverwijk
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 0251 707510

Aanmelden nieuwsbrief

Top