Inspiratiebijeenkomst Coolplein Sleutelbloem Beverwijk

Een prachtig praktijkvoorbeeld van een passende pedagogische aanpak voor emotieregulatie op schoolniveau. Kindcentrum De Sleutelbloem werkt nu al 1,5 jaar met een Coolplein. Een plek in de school waar leerlingen kunnen afkoelen. Door de positieve opbrengsten van het Coolplein, wil de Sleutelbloem dit graag delen met andere scholen in het samenwerkingsverband. Het Coolplein is er voor leerlingen die tijd en ruimte nodig hebben om emoties goed te kunnen reguleren en/of impulsen te kunnen...

Een prachtig praktijkvoorbeeld van een passende pedagogische aanpak voor emotieregulatie op schoolniveau. Kindcentrum De Sleutelbloem werkt nu al 1,5 jaar met een Coolplein. Een plek in de school waar leerlingen kunnen afkoelen. Door de positieve opbrengsten van het Coolplein, wil de Sleutelbloem dit graag delen met andere scholen in het samenwerkingsverband.

Het Coolplein is er voor leerlingen die tijd en ruimte nodig hebben om emoties goed te kunnen reguleren en/of impulsen te kunnen beheersen. Altijd onder begeleiding van een specialistische leerkracht. De Sleutelbloem ervaart door het Coolplein meer rust in de groepen en tegelijkertijd ook meer ondersteuning voor de leerkrachten bij externaliserend gedrag.

Tijdens een inspiratiebijeenkomst word je ge├»nformeerd over traumasensitief handelen, het werken met de window of tolerance, het 4 ladenmodel van Kees van Overveld, het reguleren van emoties en het gebruik van het Coolplein. 

Wil jij weten hoe zij dit voor elkaar hebben gekregen? Schrijf je in en kom dan op dinsdag 14 mei van 15.30-17.00 naar de Sleutelbloem, Hoflanderweg 45 in Beverwijk.

Meer lezen over deze innovatieve aanpak? Zie https://passendonderwijsijmond.nl/verhalen/van-rood-naar-groen-op-het-coolplein/

De inschrijving is gesloten