NT 2 les 7 cultuursensitief lesgeven

Iedereen

Ben je als onderwijsprofessional in de IJmond werkzaam met kinderen uit andere culturen of geef je NT-2 lessen? Dan is deze workshop een must voor je.  ‘Cultuurtolk’ Andy Oppong maakt je bewust van de cultuurverschillen en zorgt dat je effectiever kunt les kunt geven aan kinderen met een andere culturele achtergrond. 


Onderwijsprofessionals die lesgeven aan kinderen met een anderstalige en andere culturele achtergrond krijgen geregeld te maken met uitdagingen in de communicatie.

Vaak wordt dan gedacht dat die problemen ontstaan doordat men elkaars taal niet (voldoende) spreekt. Er speelt echter vaak ook een onderliggend cultureel verschil. De cultuur waarin je bent opgegroeid is van invloed op hoe je denkt en hoe je je uit en vormt je waarneming en oordeel over anderen.
Bewustzijn hierover kan de samenwerking met die kinderen  en hun leerprestaties verbeteren. Door de workshop ‘cultuursensitief lesgeven’ krijgen deelnemers inzicht en kennis over andere culturen. Daarnaast worden de deelnemers bewust van hun eigen cultuur en welke invloed dit heeft op de manier van waarop we lesgeven. Aan de hand van leerzame ervaringen, casuïstiek en enkele theorieën krijgen deelnemers handvatten aangereikt om beter les te geven beter te communiceren met kinderen afkomstig uit landen waar de culturele gewoonten erg verschillen van de Nederlandse.

De inschrijving is gesloten