Workshop Jonge Kind: KOMMEE, passend onderwijs op de speelplaats

Over alternatief, inspirerend buitenspel voor gr 1-2-3 Max. 25 deelnemers. RIJK BUITENSPELEN, PASSEND ONDERWIJS OP DE SPEELPLAATS “Yes… buitenspelen!!” Veel kinderen zien er naar uit!Hoe komt het dat buitenspelen fijn is? En hoe komt het dat het voor sommige kinderen (te) moeilijk is? Is er genoeg te doen op de speelplaats? Heb je ‘genoeg’ tijd om buiten te spelen? Benut je alle mogelijkheden die de omgeving je biedt? In deze workshop/presentatie krijg je handvatten om...

Over alternatief, inspirerend buitenspel voor gr 1-2-3

Max. 25 deelnemers.

RIJK BUITENSPELEN, PASSEND ONDERWIJS OP DE SPEELPLAATS

“Yes… buitenspelen!!” Veel kinderen zien er naar uit!
Hoe komt het dat buitenspelen fijn is? En hoe komt het dat het voor sommige kinderen (te) moeilijk is? Is er genoeg te doen op de speelplaats? Heb je ‘genoeg’ tijd om buiten te spelen? Benut je alle mogelijkheden die de omgeving je biedt?

In deze workshop/presentatie krijg je handvatten om de waarde te zien van dat spelen buiten. Hoe kun je uitleggen aan jezelf, aan de directie en misschien aan ouders waarom je ‘alweer buiten bent’.

Hoe ga je bijvoorbeeld om met kinderen die ‘buiten spel’ staan?
Zij laten door hun gedrag zien dat ze geen activiteiten kunnen doen die passen bij hun interesse en/of vaardigheden. Ze vragen soms op een negatieve manier aandacht en daar kun je als leerkracht of begeleider je handen vol aan hebben. Dat is jammer van je energie. Brandjes blussen & ruzies voorkomen is niet nodig wanneer je van tevoren nadenkt over een gevarieerd spelaanbod.

Kommee draagt ideeën aan om er voor elk kind én voor jou een feestje van te maken.
Je zult ontdekken dat het buiten ook onderwijstijd is. Jonge kinderen leren door te handelen en te ervaren.
Tijdens de workshop ga je ook zelf aan de slag om gelijk de volgende dag verschil te kunnen maken op jouw speelplek!

Tenslotte ontdek je hoe je het buitenspelen zó kan organiseren dat je ook zelf nog tijd hebt voor een lekker kopje koffie.

De inschrijving is gesloten