Workshop Jonge kind Begrijpen met je handen

Specialisten Jonge Kind, leerkrachten 1-2,(3), onderwijsassistenten in deze kleutergroepen, IB, onderbouw coordinatoren.

De specialisten in de netwerkgroep jonge kind hebben op verzoek een inspiratie workshop georganiseerd

Voor

Leerkrachten 1-2 (3), specialisten Jonge Kind, onderbouw coördinatoren, intern begeleiders kleuter- en onderbouw en onderwijsassistenten die werken in de kleutergroepen.

WELKOM! 

Het is een lezing en 4 tot 5 verschillende workshops, dit wordt verzorgd door Atelier in een koffer. www.atelierineenkoffer.nl

Voor een groep van 15-22 personen.

Doel

Je ontdekt de theorie en werkwijze van Begrijpen met je handen en kunt deze direct in de praktijk toepassen. Leren met hoofd, hart én handen. Op dat kinderen zich kunnen ontwikkelen tot creatieve mensen door zelf te doen en rijke ervaringen op te doen. Kinderen hebben van nature een onderzoekende en nieuwsgierige houding. Hoe laat je dit creatieve potentieel tot zijn recht komen én hoe leer je kinderen tegelijkertijd belangrijke vaardigheden op sociaal, emotioneel en motorisch gebied? Het gaat erom kinderen intrinsiek te motiveren en met een rijk creatief aanbod leren zichtbaar te maken, kennis te verdiepen en samen de wereld te ontdekken. De bijeenkomst biedt blijvende eyeopeners op creatief gebied (en daar buiten).

Inhoud

Met een lezing en workshops worden theorie en praktijk met elkaar verbonden. Dit zorgt voor een afwisselend programma. Atelier in een koffer bouwt voor de cursusdeelnemers een mobiel atelier op met verschillende workshopstations en materialen die ook voor kinderen tot de verbeelding spreken. Het gaat niet om goed of fout. Denken vanuit mogelijkheden en haalbaarheid staat centraal. Uit enthousiaste reacties van deelnemers die deze scholing volgden wordt duidelijk dat de werkwijze Begrijpen met je handen in de praktijk direct toepasbaar is. www.atelierineenkoffer.nl

De inschrijving is gesloten