Het SWV PO IJmond heeft een Ondersteuningsplanraad (OPR) bestaande uit twaalf personen. Zes daarvan zijn afgevaardigd vanuit het personeel en zes vanuit de ouders van de aangesloten scholen.

Het samenwerkingsverband is voor de zetelverdeling opgedeeld in vijf kiesgroepen op grond van geografische ligging, bestuursgrootte en leerlingaantallen. Het S(B)O heeft een eigen kiesgroep. Deze zes kiesgroepen kiezen elk een ouder en een personeelslid als afvaardiging.

De OPR heeft statuten, een reglement en een huishoudelijk reglement opgesteld en vergadert minimaal twee maar per jaar. Deze vergaderingen zijn openbaar, tenzij de OPR anders bepaalt.

De belangrijkste opdracht van de OPR is om instemming te verlenen aan het ondersteuningsplan en de ontwikkelingen in het samenwerkingsverband met betrekking tot de uitvoering van passend onderwijs kritisch te volgen. Voor de publieksversie van het ondersteuningsplan klik hier.

Ieder jaar presenteert de OPR haar jaarverslag.

De OPR wordt door het bestuur geinformeerd over en betrokken bij landelijke ontwikkelingen op het gebied van passend onderwijs en ontwikkelingen binnen het SWV PO IJmond. De OPR kan ook door ouders en personeelsleden benaderd worden, bijvoorbeeld via de MR van de eigen school of via GMR van het schoolbestuur.

Contact is ook rechtstreeks mogelijk, via de voorzitter van de OPR. Deze is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Samenwerkingsverband
Passend Onderwijs IJmond

Antillenstraat 21
1944 XA  Beverwijk
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 0251 707510

Aanmelden nieuwsbrief

Top