Even voorstellen

De Fakkel is een afdeling van basisschool Het Rinket en bestaat uit drie klassen voor nieuwkomers van 6 t/m 12 jaar, allemaal binnen het werkgebied van SWV PO IJmond. Leerlingen die korter dan een jaar in Nederland wonen en de Nederlandse taal onvoldoende beheersen om in het reguliere onderwijs lessen te volgen krijgen hier een jaar onderwijs.

Wij helpen u graag!

Vanuit de expertise die we door jarenlange ervaring met nieuwkomers opgebouwd hebben, specialistische opleidingen en netwerken, zijn we in staat collegascholen te begeleiden bij vragen over woordenschat en taalonderwijs. Daarnaast kunnen we begeleiden en ondersteunen bij het lesgeven aan getraumatiseerde leerlingen. Deze pilot is mogelijk gemaakt door Samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJmond zodat we ook voor deze groep
kinderen passend onderwijs kunnen realiseren, zie ook de brochure ‘ pdf Ruimte voor nieuwe talenten (6.13 MB) ’.

Ons jaarverslag over 2019 leest u hier: Verslag ambulante inzet van het expertisecentrum De Fakkel - 2019

U kunt hierbij denken aan:

  • Kennis delen met leerkrachten van de groepen 1 en 2 die vier- en vijfjarige kinderen in hun groep hebben, die het Nederlands nog onvoldoende beheersen.
  • Begeleiding van leerkrachten die een leerling van De Fakkel in hun groep krijgen. We streven naar een ononderbroken leerlijn vanuit het expertisecentrum De Fakkel naar de ontvangende basisschool. De begeleiding kan bijvoorbeeld gericht zijn op de doelen die behaald moeten worden na 50 en 60 weken taal- en woordenschatonderwijs.
  • We helpen leerkrachten bij het herkennen van gedrag van getraumatiseerde kinderen, dit te begrijpen en er vervolgens adequaat mee om kunnen gaan. Leerkrachten kunnen een actieve en belangrijke rol spelen bij het herstel van getraumatiseerde kinderen, zodat ze weer optimaal tot leren kunnen komen.
  • Advies bij vragen over de doorstroom van PO naar VO van nieuwkomers, die korter dan vier jaar in Nederland zijn.

Contact opnemen

Download flyer:  pdf Flyer De Fakkel expertisecentrum 2019 (252 KB)

Nieuwsbrief: document De Fakkel Nieuwsbrief taalondersteuning voor thuis (96 KB)  

Debby Hooijschuur

Specialist Nederlands als tweede taal, ervaren NT2-leerkracht

Marjo Paauw

Coach traumasensitief lesgeven, taalcoördinator, gedragsspecialist, ervaren NT2-leerkracht

Samenwerkingsverband
Passend Onderwijs IJmond

Antillenstraat 21
1944 XA  Beverwijk
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 0251 707510

Aanmelden nieuwsbrief

Top